У центрі Одеси відкрився новий "Паспортний сервіс". Новини компанії

Державне підприємство Документ відкрило Центр обслуговування громадян "Паспортний сервіс" в Одесі

Про це йдеться у сюжеті Еспресо.TV.

Проблем із чергами при оформленні закордонних паспортів в Одесі більше не буде. У самому центрі південної Пальміри державне підприємство Документ відкрило Центр обслуговування громадян "Паспортний сервіс", що здатен приймати до 400 чоловік на день. Репортаж із цієї важливої для міста події – до вашої уваги.

Одеса  - південна столиця України, найбільший порт нашої країни. Тисячам одеситів часто-густо потрібні документи для виїзду за кордон. Але, особливо останнім часом вони стикаються із проблемами в їх оформленні та отримання. Величезні черги, невдоволення громадян. Такою ситуацією користуються посередники, які, звичайно, бажають на цьому заробити. 

Аби подолати таку ситуацію і насправді створити умови, коли одесити та гості міста могли швидко й у комфортних умовах оформити закордонний паспорт Державне підприємство "Документ" урочисто відкрило в Одесі в торговому центрі "Кадорр" на вулиці Катерининська 27/1 Центр обслуговування громадян "Паспортний сервіс". 

"Найголовніше - це величезна пропускна здатність. Ви бачите 9 віконець, які одночасно приймають людей. На жаль, у нас в підрозділах міграційної служби по три машини. Ми не можемо прийняти більшу кількість людей, тому що все одно певна є норма, за яку потрібно встигнути людини сфотографувати, відсканувати документи, вбити в базу. Тут одночасно будуть обслуговуватися 9 осіб. Це дійсно вражаюче. Це збільшить кількість прийнятих людей і зменшить черги в міграційній службі. Так дійсно, вартість оформлення паспорта тут вище, ніж в міграційній службі. Але більшість громадян, хто може собі дозволити поїздку в Європу, за цей сервіс готові заплатити. Ми бачимо, що у перший робочий день сервісний центр сповнений людей", - наголосила начальник ГУ ГМС України в Одеській області Олена Погребняк. 

Загальна площа Центру 380 квадратних метрів – він один із найбільших в Україні, тут працюватимуть 10 станцій на прийом документів і два – на видачу. Він тепер прийматиме близько 350 громадян на день. Про переваги центру кажуть самі перші відвідувачі "Паспортного сервісу".

Яким чином тут організована робота і чому лише 20-30 хвилин вистачає на оформлення біометричного закордонного паспорта?

"У нашому центрі в Одесі існує 10 вікон, 9 з них - це вікна, в яких відбувається і первинне формування пакетів документів, і фотографування. Є також окремо робоче місце, для дітей з підвищеними потребами і для громадян, які приходять з маленькими дітьми. Це 10 робоче місце. Первинно, людина підходить на рецепцію. Пакет документів після рецепції формується на одному з місць фотографування, і після цього людина йде очікувати смс - повідомлення. Протягом певного терміну, який вибирає клієнт, документ готовий і в сусідньому залі, в якому знаходиться видача, відбувається якраз отримання закордонного паспорта", - зауважив заступник начальника відділу "Паспортний сервіс" Олександр Лемешко.

Крім закордонної біометрики у центрі також можна зробити ID-картку – це новітній внутрішній документ, що замінить звичну нам синю книжечку зразка 1994 року та інші документи, що знадобляться подорожуючим за кордоном.

"Документи на ID-картку ми маємо право приймати виключно у жителів Приморського району, тобто в районі, в якому знаходиться "Паспортний сервіс" в Одесі. Всім іншим жителям не можемо надати таку послугу, оскільки виключно ID оформляються за місцем реестраціі", - пояснив заступник начальника відділу "Паспортний сервіс"  Олександр Лемешко. 

Працює одеський Центр обслуговування «Паспортний сервіс» по буднях з 9-ї до 20-ї, в суботу з десятої до шостої вечора.