У Харкові пройшла ЛГБТ-акція під охороною сотні поліцейських

11 жовтня у Харкові біля входу в історичний музей пройшла ЛГБТ-акція за участю близько сотні осіб, незважаючи на повідомлення про "замінування"

Про це повідомляє Depo.Харків.

Крім представників ЛГБТ-спільноти, на акції були присутні громадські активісти, які виступають за дотримання прав представників ЛГБТ у суспільстві.

Як зазначають організатори, метою акції було показати, що ЛГБТ-люди існують і що вони мають право на самовираження та проведення своїх акцій.

"Сексуальна орієнтація - це не лише про секс. Це про права. Це про ті можливості, які доступні гетеросексуальним людям, але недоступні гомосексуальним людям", - заявили організатори.

На акції присутні співали українські та зарубіжні хіти. За словами організаторів, музичний формат заходу обрали після подій 17 травня, коли на попередній акції радикально налаштовані молодики напали на представників спільноти.

"Нам було важливо показати, що нічого страшного не відбувається, відбувається теж саме, що й в ті дні, коли проходять в місті інші події. Ми хотіли зробити маленьке свято в очікуванні зими", - зазначили організатори.

Охорону громадського порядку забезпечували 250 правоохоронців.