У Львові СБУ обшукує лівих націоналістів

12 жовтня оперативники СБУ у Львівській області прийшли з обшуком до помешкань представників організації "Автономний опір"

Про це повідомляє ZAXID.NET.

За словами учасниці "Автономного опору" Анна Іванцик, працівники СБУ, щоб потрапити до квартири, близько 7:10 виламали двері. Слідчі дії тривали кілька годин поспіль.

Зазначається, що обшуки також проводилися на квартирах інших активістів - Максима Осадчука, Ярини Волошин, Антона Парамбуля.

Керівник управління СБУ у Львівській області Олександр Ткачук  підтвердив проведення обшуків в активістів однієї з організацій, але назву організації та прізвища обшукуваних не назвав.

За його словами, окремі активісти проводять акції, фінансовані Росією.

"Наші оперативники та слідчі отримали інформацію про те, що окремі активісти проводять акції, які фінансуються з території Російської Федерації, тобто замовні акції. Зараз відбуваються санкціоновані згідно з чинним законодавством обшуки, під час яких вилучаються матеріали, які можуть бути доказами в цьому кримінальному провадженні", - прокоментував він.

За словами керівника СБУ, слідчі дії відбуваються у межах кримінального провадження за статтями "дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади" та "посягання на територіальну цілісність і недоторканність України".

За даними ЗМІ, представники "Автономного опору" напередодні розмістили на своїх сторінках у Facebook заклик прийти 14 жовтня, коли у Львові відзначатимуть 75 річницю створення УПА, на альтернативний марш УПА. Вони закликають "показати владі та олігархам у вишиванках, що це не їхнє свято і вони на нього жодного права не мають".