У Львові СБУ підозрює лівих націоналістів в підготовці провокацій на замовлення Росії

У Львові представників організації лівих націоналістів "Автономний опір", в яких зранку 12 жовтня СБУ провела обшуки, підозрюють в організації проплачених провокацій

Про це повідомляє прес-служба СБУ.

Зазначається, що угруповання на замовлення представників країни-агресора влаштовувало провокаційні акції у Львові.

"Правоохоронці встановили, що зловмисники, прикриваючись соціальними гаслами, брали участь в акціях протесту, замовлених кремлівськими пропагандистами. Спецслужби зафіксовали причетність "лідерів" групи до низки актів вандалізму, у тому числі проти консульських і дипломатичних установ іноземних країн, функціонуючих у регіоні", - наголошують в повідомленні.

Також СБУ зафіксувала, що учасники групи поширювали у соцмережах матеріали, спрямовані на дестабілізацію політичної ситуації у регіоні.

"Комплексне експертно-лінгвістичне дослідження встановило наявність публічних закликів до насильницького повалення державної влади у публікаціях, що зловмисники поширювали в Інтернеті", - додають у відомстві.

Під час восьми обшуків за місцем проживання та офісах радикалів правоохоронці вилучили комп'ютерну техніку і матеріали із доказами протиправної діяльності.

Відкрито кримінальне провадження за статтею "посягання на територіальну цілісність і недоторканність України". Максимальне покарання - обмеженням волі на строк від 3 до 5 років або позбавлення волі на той же строк. Тривають слідчо-оперативні дії.