У Німеччині з'явився робот, який благословляє людей

BlessU-2, благословляючий робот став частиною інсталяції виставленої в протестантській церкві Гессена і Нассау під час Всесвітньої виставки, яка була присвячена Реформації

Про це повідомляє The Guardian.

"Через п'ятсот років після революційних друкарських машин, з допомогою яких поширювали новини про радикальний заклик Мартіна Лютера щодо церковних реформ в Європі, технологія знову кидає виклик релігійним традиціям у маленькому німецькому місті Віттенберг" – пише видання.

Робот-священик, який вміє благословляти на п'яти мовах та світити руками, був представлений в рамках виставки, присвяченої річниці початку Реформації, репресій, політичних та культурних переворотів у Європі.

"Ми б хотіли, щоб люди поміркували над тим, чи можуть вони бути благословені машиною, чи все ж необхідна людина", - сказав Стефан Кребс з протестантської церкви, який стоїть за ініціативою.

У робота є сенсори, дві руки та голова.  Останні 10 днів він благословляє всіх охочих німецькою, англійською, французькою, іспанською та польською мовами. Шанувальники також можуть обирати між чоловічим або жіночим голосом.