Американська субмарина прибула до Південної Кореї через напруженість з КНДР

Американський атомний підводний човен USS Michigan класу Ohio в п'ятницю зайшов у порт Пусан у Південній Кореї

Про це повідомляє південнокорейське агентство Yonhap.

Зазначається, що це звичайний візит і субмарина не братиме участі в військових навчаннях. "Однак, ймовірно, USS Michigan прибула в Південну Корею на тлі нового витка напруженості у відносинах з КНДР" – зазначає видання.

Цей підводний човен вже вдруге за рік прибуває до порту Пусан. У квітні субмарина перебувала тут для "демонстрації сили" через зростання напруженості між Північною Кореєю і США.

USS Michigan – унікальний зразок підводних човнів, адже її початкове озброєння  складають не торпеди, а крилаті ракети. Субмарина може перевозити до 154 ракет "Томагавк". Вона також пристосована для транспортування 66 спецназівців і їх обладнання.

Читайте також: Південна Корея готує "3000 спартанців", щоб відрізати голову Кім Чен Ину. Історія спецоперації століття

Зазначається, що на початку тижня США направили до Корейського півострова два стратегічні бомбардувальники B-1B, які провели навчання з використанням ракет над морем неподалік від східного узбережжя Південної Кореї.

Повідомляється, що наступного тижня США і Південна Корея проведуть спільні військові навчання, в яких візьме участь американський авіаносецьUSS Ronald Reagan .