Оскарівська кіноакадемія може видворити голівудського продюсера через секс-скандал

Члени Оскарівської кіноакадемії 15 жовтня проведуть екстрену нараду, на якій обговорять подальше членство в цій організації продюсера Харві Вайнштейна

Про це повідомляє Los Angeles Times.

Оголошуючи про нараду, Кіноакадемія назвала "огидними" сексуальні домагання, в яких підозрюється Вайнштейн. Видання зазначає, що припинення членства в Академії кіномистецтв і наук - дуже рідкісна подія. Минулого разу це сталося в 2004 році, коли актора Карміна Каріді спіймали за "зливанням" кінострічок піратським конторам.

Читайте також: Найвпливовіший чоловік Голлівуду домагався Джолі та інших красунь. Як міф про продюсера та молоду акторку виявився правдою

Повідомляється, що Ванштейна вже виключили з Британської кіноакадемії BAFTA. Якщо Рада керівників з 54 членів академії, майже половину яких становлять жінки, прийме таке рішення, вони будуть використовувати розділ 3 статті 10 своїх статуту, який, зокрема, свідчить: 

"Будь-який член Академії може бути відсторонений від посади та позбавлений членства за рішенням Ради керівників. Подібні міри, передбачені в цьому документі, вимагають схвальних голосів не менш ніж від двох третин всіх керівників".