Одному з керівників "мінздоху ДНР" загрожує 15 років тюрми

На Донеччині заочно судитимуть так званого "заступника міністра доходів та зборів ДНР", йому загрожує 15 років ув’язнення

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Донецької області.

Слідство встановило, що у вересні 2014 року 38-річний мешканець Донецька з особистих ідеологічних та корисливих міркувань вступив до складу терористичної організації "ДНР", де був призначений на так звану посаду "першого заступника міністра доходів та зборів ДНР".

"Обвинувачений реалізує покладені на псевдо-міністерство функції щодо обліку платників податків та зборів, адміністрування податків та зборів, митних та інших платежів, контролю своєчасності та повноти їх нарахування та сплати до так званих "республіканських і місцевих бюджетів ДНР", за які в свою чергу фінансують "бюджетні установи ДНР", - йдеться в повідомленні.

Прокуратура завершила досудове розслідування за статтями "фінансування дій, скоєних з метою насильницької зміни або скинення конституційного ладу або захоплення державної влади, зміни кордонів території або державного кордону України", "фінансування тероризму" та "участь у терористичній організації".

Прокуратура зазначає, що оскільки посібник терористів перебуває на тимчасово непідконтрольній території, його судитимуть заочно.