Росіяни використали для дестабілізації у США гру Рokemon Go

Російські "тролі" використали для дестабілізації внутрішньої ситуації у США гру Рokemon Go

Про це йдеться в розслідуванні CNN.

За даними телеканалу, за допомогою "фабрики тролів" було запущено кампанію "Don't Shoot Us" ("Не стріляйте в нас"), яка мала виглядати як проект активістів руху "Black Lives Matter" ("Життя чорних мають ціну").

У рамках кампанії у соцмережах поширювалися повідомлення про застосування насильства з боку поліції до афроамериканців. На думку CNN, таким чином ініціатори кампанії намагалися спровокувати невдоволення серед афроамериканців, а також змусити інших жителів країни думати, що активісти "Black Lives Matter" становлять загрозу.

На сайті donotshoot.us було оголошено конкурс для учасників гри Pokemon Go. Їм пропонували ловити покемонів там, де поліція застосовувала зброю проти афроамериканців, і давати спійманим покемонам імена загиблих у таких інцидентах. Гравцям, які виконали ці умови, організатори конкурсу обіцяли подарункові карти інтернет-магазину Amazon.

При цьому CNN визнає, що немає інформації, чи брав хтось участь у цьому конкурсі та чи вручали обіцяні призи.

Із сайтом donotshoot.us, де проводився конкурс для гравців у Pokemon Go, також виявилися пов'язані понад 200 відеозаписів на YouTube із випадками застосування насильства поліцейськими до афроамериканців. Телеканал також виявив зв'язок сайту з публікаціями в сервісі мікроблогів Tumblr, у тому числі, про конкурс для гравців в Pokemon Go.

При цьому сайт donotshoot.us було зареєстровано на вигадане ім'я. Сторінка "Don't Shoot Us" у Facebook була в числі 470 акаунтів, які заблокували як підозрілі. З "Don't Shoot Us" були пов'язані ще кілька заблокованих з тієї ж причини акаунтів у соцмережі.

У МЗС Росії заперечили закиди американського телеканалу.