У сім'ї екс-голови Вищого госпсуду знайшли з десяток елітних будинків по всьому світу. Розслідування ЗМІ

У власності екс-дружини судді Вищого господарського суду Артура Ємельянова журналісти програми "Схеми" виявили елітні готелі та будинки в Австрії, Туреччині, Об'єднаних Арабських Еміратах і Німеччині

Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Суддя Артур Ємельянов за часів Віктора Януковича зробив кар'єру від заступника голови Донецького облгоспсуду до голови Вищого господарського суду України. Попри те, що він фігурував не лише в низці журналістських розслідувань про масштабне рейдерство та корупцію, а й у кримінальному провадженні прокуратури щодо незаконного втручання в діяльність судових органів, Ємельянов і досі працює суддею.

Журналісти виявили у власності його колишньої дружини та матері трьох його дітей Світлани Ємельянової частки в елітних австрійських готелях у Відні Prinz Eugen і Kavalier вартістю по 4,5 слн євро кожний. Крім того, вона володіє будинком у турецькій Анталії у комплексі Seashell Belek Elite Villas на березі Середземного моря вартістю $250 тис. і апартаментами у дубайському комплексі Palm Jumeirah з панорамним видом на Аравійське море вартістю $350. тис.

Після офіційного розлучення з суддею Світлана Ємельянова також увійшла до складу акціонерів компанії AVIAWEB GmbH, що управляє мережею готелів у німецькому місті Франкфурті-на-Майні, придбавши 50% акцій. Ця німецька фірм управляє трьома франкфуртськими готелями мережі FAIR HOTEL: Fair Hote Villa Diana, Fair Hotel an der Messe, Fair Hotel Europaallee.

Суддя Ємельянов розлучився х дружиною восени 2014 року. З того часу з декларації судді зникли згадки про 11 квартир, кілька будинків і земельних ділянок, а з транспорту лишився лише мопед.

Проте, за даними розслідування журналістів, суддя досі їздить до своєї дружини, яка живе у Відні, та відпочиває разом із нею, подорожуючи по світу.