4 фейкових "суддів" з "ДНР" зареєструвалися переселенцями, аби отримувати українську пенсію

Співробітниками поліції Донеччини виявлено факти реєстрації 4 "суддів ДНР" як переселенців

Про це повідомляє Департамент комунікації Національної поліції.

Під час роботи в рамках кримінального провадження за ч.1 ст. 258-3 (створення терористичної групи чи терористичної організації) Кримінального кодексу України відділенням спеціальної поліції була отримана оперативна інформація про злочинну діяльність "суддів" терористичної організації "ДНР". Встановлено, що всі вони були зареєстровані на підконтрольній Україні території як внутрішньо переміщені особи, перебуваючи в цей час на посадах "суддів" у терористичній організації.

Серед зрадників - 60-річний житель Горлівки, який з 2016 року обіймає в терористичній організації посаду заступника голови "Верховного суду - Військового трибуналу". Саме цей суд оголошує незаконні вироки українським військовим, які потрапили в полон, і мирним жителям із проукраїнською позицією, яких відправляють до в'язниці за надуманими приводами.

До переходу на службу до бойовиків працював головою Калінінського районного суду Горлівки.

Встановлено, що чоловік із 2014 року значиться "переселенцем" і зареєстрований в Костянтинівці.

Його колега, суддя "Верховного суду ДНР", яка живе в окупованій Макіївці, з квітня 2015 року зареєструвалася як переселенка в Покровському районі.

Ще одна представниця терористичної організації, суддя "Центрально-міського міжрайонного суду Макіївки", стала на облік внутрішньо переміщених осіб в Маріуполі.

У поліції є дані, що близько року на її ім'я з бюджету України переказувалася пенсія, яка отримувалася в одному з маріупольських поштових відділень. Зараз жінка перебуває в розшуку.

Повідомлений про підозру та перебуває в розшуку також суддя "Амвросіївського міжрайонного суду", який, згідно довідки переселенця, був зареєстрований спочатку в Слов'янську, а з 2015 року - в Краматорську.

Наразі тривають слідчо-оперативні заходи з метою викриття осіб, причетних до вказаних протиправних дій, і подальшого притягнення їх до кримінальної відповідальності.