Перед акцією Саакашвілі її учасники намагалися придбати 2 автомати Калашникова та 3 гранатомети, - СБУ

Головним слідчим управлінням Служби безпеки України перевіряється інформація щодо намірів задіяти силовий сценарій під час проведення масової громадської акції 17 жовтня у Києві

Про це повідомляє прес-служба відомства.

Згідно даних спецслужби, вдатися до можливого протистояння збираються "лідерм окремих радикально налаштованих структур".

Як наголошується, "задокументовано факти пошуку для цього (для влаштування провокацій - ред.) стрілецької зброї та засобів ураження".

"З метою недопущення настання шкоди життю та здоров’ю людей та інших тяжких наслідків співробітниками СБУ припинено вказані протиправні наміри шляхом блокування 14 жовтня 2017 року спроби придбати 2 автомати АК-47 та 3 гранатомети двох колишніх активістів об’єднання "Революційні праві сили", - повідомляють у Службі безпеки.

Також, у ході проведення 9 обшуків, вилучено більше 200 тис. грн., засоби зв’язку, комп’ютерну техніку та інші речі, які використовувалися для підготовки дій "провокаційно-насильницького характеру". 

Разом з тим, телеканал "Прямий" дає інформацію про 4, а не 2-х затриманих. Окрім того, з посиланням на оперативні дані СБУ уточнюється, що затримані входять до охорони одного з організаторів акції 17 вересня.