В Австрії почалися дострокові парламентські вибори

В Австрії відкрилися перші виборчі ділянки для голосування на дострокових виборах до нижньої палати парламенту – Національну раду Австрії

Про це повідомляє ТАСС.

У них приймуть участь 16 партій та політичних рухів.

Основна боротьба за більшість у парламенті і крісло канцлера розгорнеться між чинним главою кабінету міністрів, головою Соціал-демократичної партії Австрії Крістіаном Керном та міністром закордонних справ і головою консервативної Австрійської народної партії Себастьяном Курцом. Він у травні цього року ініціював проведення дострокового голосування.

Третім претендентом в гонці за лідерство виступає глава правої опозиційної Австрійської партії свободи Хайнц-Крістіан Штрахе.

Лідером гонки і головним претендентом на пост канцлера експерти називають міністра закордонних справ Себастьяна Курца.

Згідно з опитуваннями, за його партію та за нього мають намір проголосувати більшість австрійців - 33%.

Друге місце віддають правій Австрійській партії свободи – 23%. А соціал-демократи чинного канцлера Крістіана Керна займають третю позицію з 22%.

Всього в республіці відкриють близько 10 тис. виборчих дільниць. Велика частина ділянок відкривається майже у всіх регіонах Австрії в 06:00 за місцевим часом (07:00 – за київським часом) і продовжить роботу до 17:00 (18:00 – за київським часом).

Щоб пройти в Національну раду, партія повинна набрати більше 4% голосів виборців. За підсумками виборів президент Александер Ван дер Беллен наділить лідера найбільшої парламентської фракції повноваженнями щодо формування кабінету міністрів або ведення коаліційних переговорів.