Власнику компанії, яка постачала паливо для Міноборони, загрожує до 12 років в'язниці

Затриманому власнику фірми, яка фігурує в справі про розтрату коштів при закупівлі палива для армії, оголосили про підозру. Йому загрожує до 12 років позбавлення волі

Про це повідомила прес-служба НАБУ, не вказавши прізвище затриманого і назву компанії.

Однак раніше стало відомо, що затримано одного з інвесторів Трейд Коммодіті Володимира Трофименка. Затримання відбулося практично відразу після спільної прес-конференції, на якій Трофименко разом з бізнесменом Андрієм Адамовським уточнили, що вони є лише інвесторами компанії, а не її акціонерами.

Саме цю компанію пов'язують з гучною справою.

Як сказано в повідомленні НАБУ, затриманому оголосили про підозру у вчиненні злочину, кваліфікованого за ч.5 ст.191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) КК України. Таким чином йому загрожує позбавлення волі на строк від семи до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Тим часом захисник "Трейд Коммодіті" Віталій Касько повідомив, що судове засідання з обрання запобіжного заходу затриманому у Києві інвестору компанії Володимиру Трофименку може відбутися 17 жовтня. За його словами, Трофименка затримали без дозволу суду.

"Не було жодних підстав сумніватися у тому, що він залишить країну чи буде намагатися ухилятися від слідства. Він брав участь у публічному заході (прес-конференції), сам зголосився взяти у ньому участь... Його затримання без ухвали слідчого судді виглядає як свавілля і вочевидь порушує законодавство", - наголосив Касько.