Олігарх-утікач Курченко купив у російського мільярдера компанію з постачань скрапленого газу

Український олігарх Сергій Курченко, який переховується в Росії, купив у російського мільярдера Володимира Євтушенкова компанію-постачальника скрапленого газу "СГ-Трейдинг"

Про це повідомляє LIGA.net.

"СГ-Трейдинг" була великим постачальником палива до України та входила до групи "АФК Система", що належала Євтушенкову. За даними видання, Курченко проводив переговори про покупку "СГ-Трейдинг" понад рік. У вересні "СГ-Трейдинг" призначила керівником Юлію Пекурову, яка також очолює спеціалізовану на оптових продажах палива московську компанію "Премьер Оил". Цю компанію в 2014 році російський РБК пов'язував із Курченком.

Джерело видання у "СГ-Трейдинг" підтвердило зміну власника та зазначило, що про це офіційно оголосять у листопаді. "АФК Система" 13 жовтня виключила "СГ-Трейдинг" зі списку її афілійованих осіб.

"СГ-Трейдингу" належить 53 газові заправки у європейській частині Росії, а також 11 баз зберігання зрідженого газу. Виручка компанії за 2016 рік - близько $75 млн. Компанія також експортує невеликі обсяги скрапленого газу в Білорусь, Польщу, Монголію і країни середньої Азії. Раніше найбільшим закордонним ринком збуту для "СГ-Трейдинг" була Україна.

З урахуванням інших паливних активів, Курченко та його оточенню у різних країнах належать близько 380 автозаправних станцій.