Порошенко просить написати новий законопроект про Антикорупційний суд, старі відхилила Венеціанська комісія

Президент Петро Порошенко заявив, що Венеціанська комісія відхилила обидва законопроекти Верховної Ради щодо Антикорупційного суду

Про це в Twitter повідомив речник глави держави Святослав Цеголко.

Президент закликав парламент напрацювати новий законопроект, враховуючи рекомендації комісії.

"Венеціанська комісія відхилила обидва законопроекти щодо Антикорупційного суду. Прошу парламент напрацювати новий, врахувавши рекомендації", - наголосив глава держави.

В той же час під час брифінгу президент назвав мітинги під Радою важливим елементом демократії та закликав правоохоронців забезпечити порядок під час акцій, щоб не повторилися події 31 серпня, коли загинули чотири нацгвардійці.

"Мирні демонстрації є важливим елементом демократії. Я з розумінням ставлюся до акцій і з повагою до їхніх учасників", - сказав Порошенко.

Також він зазначив, що два роки тому вніс проект змін до Коституції щодо скасування депутатської і суддівської недоторканності, що є однією з вимог сьогоднішньої акції під Радою.

"Я втішений, що мої ініціативи знайшли відгук в серцях людей, і в організаторів акцій. Хочу наголосити, що ще два роки я вніс проект змін до Конституції, які передбачали скасування депутатської і суддівської недоторканності", - сказав Порошенко.