"ІД" готувала вибух на концерті Кіркорова, - ЗМІ

Агенти терористичної організації "Ісламська держава" готували вибух на концерті співака Філіпа Кіркорова в столиці російського Дагестану Махачкалі

Про це розповіли затримані ФСБ зловмисники, передає російське видання "РБК" із посиланням на джерело.

Співак давав концерт 6 липня цього року. Здійснити теракт не вдалося, проте що саме завадило зловмисникам, не повідомляється.

Членів махачкалинського осередку "ІД" Габібулу Хаодузова, Саміра Ібрагімова та Хідірнебі Казуєва затримали 14 жовтня у Москві та Махачкалі. За даними видання, Габібула Халдузов вважався найбільш досвідченим із членів осередку і зв'язувався з допомогою месенджера Telegram із бойовиками "Ісламської держави". Всі затримані працювали на будівництвах у Махачкалі, а в липні цього року присягнули ватажку "ІД" по інтернету.

У день концерта Кіркорова зловмисники також планували скоїти напад на поліцейських у Махчкалі. 30-річний Габібула Халдузов запропонував Саміру Ібрагімову і Хідірнебі Казуеву зробити це в міському парку 50-річчя Жовтня. Бандити мали напасти на співробітників патрульно-постової служби та відібрати у них вогнепальну зброю, після чого сховатися.

Зловмисники взяли з собою три ножі та сокиру і почали стежити за двома поліцейськими, але навколо було багато людей, а правоохоронці довго розмовляли з двома жінками. Через це напад скоїти не вдалося.