У Польщі здивовані написом на меморіалі в Карпатах про "польських окупантів"

В МЗС Польщі занепокоєні через напис про польських окупантів на меморіалі Героям Карпатської України, який відкрили на Львівщині 15 жовтня

Про це повідомляє "Польське радіо".

Уточнюється, що обурення з боку Варшави викликав напис на меморіалі "Героям Карпатської України, розстріляними польськими та угорськими окупантами у березні 1939 року". Також в Польщі занепокоєні інформацією про те, що розстріл 600 стрільців Карпатської Січі здійснив підрозділ Корпусу охорони кордону.

У зв’язку з цим до МЗС Польщі викликали посла України Андрія Дещицю. Під час зустрічі заступник міністра закордонних справ Польщі Бартош Ціхоцький також "висловив здивування" у зв’язку тим, що у відкритті меморіалу взяли участь віце-прем’єр України Іванна Климпуш-Цинцадзе та інші українські чиновники. 

У МЗС Польщі повідомляють, що доказів про масовий розстріл членів Карпатської Січі у березні 1939 року досі не представлено, у тому числі не доведена польська відповідальність за злочин.

"Польща ніколи не окупувала України. Деякі території сьогоднішньої української держави входили до складу Республіки Польща на основі міжнародного права", - йдеться в повідомленні польського МЗС.