В Росії заявили про затримання ФСБ активіста "Правого сектора"

Слідчі Слідкому Росії разом із співробітниками ФСБ нібито затримали в Ростовській області громадянина України, причетного до діяльності організації "Правий сектор"

Про це повідомляє прес-служба Слідкому Росії.

За даними відомства, ім'я затриманого - Роман Терновський.

"Встановлено, що Терновський в складі учасників організації "Правий сектор" неодноразово брав участь в пікетах, мітингах та інших суспільно-масових заходах на території України. Крім того, використовуючи акаунт у соціальній мережі Facebook, Терновський здійснював пропаганду діяльності організації "Правий сектор" серед користувачів Інтернету, в тому числі осіб, які постійно проживають на території Російської Федерації", - йдеться у повідомленні.

Вказано, що дії Терновського "спрямовані проти інтересів Росії" і кваліфіковані слідством за статтею Кримінального кодексу РФ, що передбачає кримінальну відповідальність за участь в діяльності екстремістської організації.

Слідком стверджує, що за місцем проживання підозрюваного в Ростові-на-Дону виявлені предмети одягу та інші особисті речі з символікою організації "Правий сектор".

"За клопотанням слідства судом щодо Терновського обрано запобіжний захід у вигляді взяття під варту", - повідомив Слідком Росії.

В "Правому секторі" повідомили Еспресо.TV, що на даний момент не володіють інформацією щодо затриманого.