Льовочкін прокрутив оборудки по "Інтеру" на мільйони доларів, щоб не платити податки, - МВС

У МВС повідомляють про розслідування кримінального провадження щодо співвласника телеканалу "Інтер", нардепа від "Опоблоку" Сергія Льовочкіна за фактом фінансування тероризму та підробки документів на мільйони доларів

Про це повідомляє прес-служба відомства.

МВС повідомляє, що заступник начальника Головного слідчого управління Нацполіції підполковник поліції Дмитро Бут подав судовий позов проти телеканалу "Інтер" через його дискредитацію.

"Його акціонери, зокрема народний депутат Льовочкін, і підконтрольний йому народний депутат Сергій Каплін, ведуть  брудну медіа кампанію проти поліцейського Бута та членів його родини, розповсюджуючи необгрунтовану, недостовірну та непідтверджену інформацію", - наголошують у відомстві.

У МВС наголошують, що причиною інформаційної атаки зі сторони Льовочкіна є розслідування проти нього за фактом фінансування тероризму та підробки документів.

Під час розслідування встановлено, що Льовочкін та Дмитро Фірташ, яким підконтрольне GDF MEDIA LIMITED, у 2015 році здійснили перерахування $100 млн на користь ВАТ "Перший канал" у Росії в якості оплати за удаваний правочин з придбання 29% акцій ПрАТ "Телеканал Інтер". Згодом частину акцій ПрАТ "Телеканал Інтер" було виведено на зареєстровану на території Кіпру компанію OSKARO INVESTMENTS LIMITED, 100 % акцій якої належить Льовочкіну.

"Вказані обставини також підтверджуються тим, що Льовочкін у своїй декларації вказав, що він є власником акцій компанії OSKARO INVESTMENTS LIMITED, у загальній кількості 20000 акцій номінальною вартістю 130480 грн., тобто на загальну суму 2 млрд 609 млн, що складає понад $100 млн", - зазначають в МВС.

Під час розслідування встановили, що Льовочкін не займається будь-якою підприємницькою діяльністю. Його офіційні доходи як держслужбовця у період з 2014 по 2016 рік складали 334 046,82 грн.

"Тобто Льовочкін має у власності акції компанії на суму, що у понад 7 тис. разів перевищує його офіційно задекларовані доходи за останні 3 роки", - наголошують у відомстві.

Окрім того, правоохоронці встановили, Льовочкін через підконтрольні йому офшорні компанії легалізував частину здобутих злочинним способом коштів шляхом придбання численних об’єктів нерухомості у різних країнах світу.

У МВС наголошують, що також розслідуються інші епізоди можливої протиправної діяльності посадових осіб медіа групи Інтер.