Нацбанк продав свої банкомати "Ощадбанку", - ЗМІ

"Ощадбанк" у жовтні став власником банкоматної мережі Національного банку

Про це з посиланням на дані, отримані від регулятора, повідомляє FinClub

"З жовтня 2017 року право власності на банкомати передані в АТ "Ощадбанк" відповідно до умов договору, укладеного між Національним банком України та Ощадбанком", - йдеться у повідомленні.

Продаж банкоматів проведена "за ринковою вартістю, визначеною незалежним оцінювачем", стверджують в НБУ, але ціну угоди не називають. Відомо, що на аукціон 7 серпня виставлялися 57 банкоматів за 2,326 млн грн (в середньому 40,814 тис. грн за банкомат). Йдеться про 23 банкоматах в Києві і 34 банкоматах в регіонах.

При цьому покупця на свої банкомати НБУ шукав двічі.

Організатором аукціону виступила товарна біржа "Універсальна товарно-сировинна біржа". Перший аукціон 27 лютого не відбувся, оскільки не було жодної заявки, переможцем повторного аукціону став "Ощадбанк".

Варто наголосити, що "Ощадбанк" вже тривалий час є зарплатнии банком для НБУ.

"Зарплатний проект Національного банку обслуговує "Ощадбанк" з 2015 року, за винятком незначної кількості особистих (зарплатних) рахунків працівників НБУ, що обслуговуються іншими банками України", - повідомили в НБУ.

У Києві співробітники НБУ працюють в трьох локаціях: вул. Інститутська, 9 (в цьому районі у НБУ було 7 банкоматів); Контрактова площа, 2б (5 банкоматів); вул. Пухівська, 7а (7 банкоматів; район Банкнотно-монетного двору). В районі проспекту Науки, 7, де раніше також працювали співробітники НБУ, знаходилося 4 банкомати.

Окрім того, НБУ закриває свої територіальні управління, тому його банкомати в регіонах більше не потрібні для видачі зарплат своїм співробітникам.