США vs Японія: З'явилося відео першої битви гігантських роботів

З'явилося відео сутички між людиноподібними роботами, розробленими компанією MegaBots з США і японської компанії Suidobashi Heavy Industry

Про це повідомляє CNBC.

Американців представляли одразу дві бойові машини - стара модель Iron Glory (висотою 4,5 метра і вагою 6 тонн) і 12-тонний Eagle Prime, роботу над яким MegaBots завершила тільки влітку цього року.

У першому раунді Iron Glory зійшовся з японським Kuratas (4 метри, 6,5 тонни) і зазнав поразки. Одразу після старту битви "японець" почав скорочувати дистанцію і на повному ходу врізався в суперника, перекинувши його на землю.

Другий раунд, в якому Kuratas бився з Eagle Prime, вийшов більш тривалим. Роботи встигли завдати один одному по кілька ударів і задіяти різні види зброї, в тому числі гармати, дрони і гігантську бензопилу.

Хоча в правилах бою зазначалося, що сутичка триває до падіння або відключення одного з роботів, її завершили після того, як Eagle Prime протягом тривалого часу відпилював елементи корпусу японського суперника, а той нічого не міг з цим вдіяти.