Туреччина вимагає від України екстрадиції німця, якого не видавала Німеччина

Туреччина домагається екстрадиції з України громадянина Німеччини, затриманого за виданим Туреччиною "червоним повідомлення" Інтерполу

Про це повідомляє Deutsche Welle.

52-річного Кемаля К., який має подвійне громадянство - Німеччини і Туреччини, - затримали в Україні в липні 2017 року. Українське бюро Інтерполу 18 жовтня підтвердило інформацію про затримання німця. У бюро зазначили, що 25 липня зв'язувалися щодо затриманого із турецькою стороною, яка видала ордер на його арешт.

Анкара звинувачує затриманого у двох убивствах. Німеччина раніше відмовлялася видавати його Туреччини через "серйозні сумніви" у цій справі.

За даними німецьких ЗМІ, чоловік володіє кіоском у Кельні, проте одружений на українці та часто відвідує Україну у приватних справах. Прокуратура Кельна не рекомендувала Кемалю К. їздити за кордон через високу вірогідність арешту за "червоним повідомленням" Інтерполу.

У Туреччині Кемаль К. був пов'язаний із місцевою комуністичною партією, у 2007 році втік до Німеччини, де був на кілька місяців затриманий через підозру, яка не підтвердилася. У 2016 році він отримав громадянство ФРН.

Україна має ухвалити рішення щодо екстрадиції німецького громадянина до кінця листопада.