У Києві конвертцентр вивів в "тінь" 10 млн грн державних коштів

Київські правоохоронці припинили діяльність конвертаційного центру з обігом 700 млн грн, який протягом 2016-2017 року надавав незаконні послуги підприємствам реального сектору економіки

Про це повідомляє прес-центр столичної прокуратури.

Під час розслідування справи з'ясувалося, що службовці державних організацій через підконтрольні їм фіктивні і транзитно-конвертаційні компанії вивели в "тінь" і привласнили понад 10 млн гривень державних коштів.

Фейкові договори передбачали, що гроші за виконання робіт перераховувались на рахунки підприємств, які не працювали відповідно до укладених документів. За короткий термін зловмисники виконували великий обсяг фінансових операцій, що вказує на те, що компанії створили, щоб приховати незаконну діяльність.

Після цього готівку з рахунків суб’єктів господарювання знімали через банкомати ПриватБанку, а потім передавали її службовцям. 

"За результатами проведених обшуків в офісних приміщеннях, в автомобілях та за місцями проживання фігурантів вилучено первинні та фінансово-господарські документи, чорнові записи, банківські картки, печатки українських та іноземних компаній, а також грошові кошти в національній та іноземній валюті", - підсумували у відомстві.