Канадець судиться з авіакомпанією за "ігристе вино" замість обіцяного "шампанського"

Канадець Деніел Макдафф подав до суду на авіакомпанію Sunwing Airlines, яка подавала ігристе вино замість обіцяного в рекламі шампанського

Про це повідомляє BBC.

 Як пояснив адвокат Макдаффа Себастьян Пакетта , шампанським можна вважати лише напій, вироблений у французькому регіоні Шампань.

Деніел забронював через авіакомпанію тур на Кубу. У рекламі компанія обіцяла подати келих шампанського під час польоту. Чоловік розповів, що замість шампанського він отримав "дешеве ігристе вино".

В авіакомпанії позов назвали "незначним і марним" і відзначили, що шампанське згадувалося для того, щоб "підкреслити гостинність", а не для того, щоб вказати, які саме напої подаються на борту.

Sunwing Airlines додала, що все ще пропонує пасажирам ігристі вина, але не згадує їх як шампанське, і нині напій на сайті зазначено саме як "ігристе вино".

Пакетта зазначив, що в Квебеку до позову приєдналися більше 1,5 тисячі інших заявників. Колективний позов передбачає стягнення грошової компенсації за різницю між шампанським і "ігристим вином".