"Ісламська держава" планує нове "11 вересня" у США

Терористичні угрупування на кшталт "Ісламської держави" планують ще один масовий теракт, який за маштабами може бути близьким до трагедії 11 вересня 2001 року

Про це повідомляє Daily Mail з посиланням на заступника голови МВБ США Елейн Дюк.

"Терористичні ісламістські організації планують масштабний вибух, на кшталт 11 вересня", - зазначила Дюк.

Вона повідомила, що за даними розвідки США "вогонь" буде націлено на літаки, щоб спричинити масові жертви населення. Наразі міністерство нацбезпеки США працює над заходами, що не допустять нових терактів, однак Дюк не назвала їх.

Вона також наголосила,  що "інтернет-гіганти мають робити більше для визначення терористичних повідомлень та контенту", та запропонувала використовувати для цього технологію, яка використовується для ідентифікації людей в списках пасажирів.

Довідка:

11 вересня 2001 року в Нью-Йорку відбулась серія скоординованих терористичних атак ісламістської організації "Аль-Каїда"

Вранці того дня чотири групи терористів-смертників, загальною кількістю в 19 осіб захопили чотири пасажирські авіалайнери, і направили два з них у північну і південну вежі комплексу Всесвітнього торгового центру в Нью-Йорку .

 Протягом наступних години і 42 хвилин обидві 110-поверхові вежі-близнюки обвалилися. Це була серія скоординованих терористичних атак ісламістської організації "Аль-Каїда".

Третій літак викрадачі направили в будівлю Пентагону, що призвело до часткового краху західної частини штаб-квартири міністерства оборони США.

Пасажири і команда четвертого авіалайнера, довідавшись про долю інших літаків, атакували викрадачів і довели літак до катастрофи у безлюдному полі поблизу містечка Шанксвілл.

В результаті нападу загинуло 2 996 осіб, більше 6 тис. людей отримали поранення. Таким чином теракт став найбільшим в історії за кількістю жертв. Інфраструктура США зазнала збитків на суму не менше $10 млрд.