Сини вбитої мальтійської журналістки вимагають відставки прем’єра

Троє синів вбитої на Мальті в понеділок журналістки Дафни Каруани Галісії, яка висвітлювала корупційні зв’язки високопосадовців, вимагають відставки прем’єр-міністра Мальти Джозефа Муската

Про це повідомляє Times of Malta.

"Прем'єр-міністр попросив нашого схвалення. Він може його отримати, проявивши політичну відповідальність, і пішовши у відставку через нездатність забезпечити дотримання наших основних свобод.

Піти через спостереження за народженням суспільства, в якому переважають страх, недовіра, злочинність і корупція", - ідеться у заклику Метью, Ендрю і Пола Каруана Галісія.

Окрім цього сини загиблої журналістки пропонують прем'єр міністру, щоб той перед відставкою замінив комісара поліції та генерального прокурора на держслужбовців, "які не боятимуться приймати рішення на основі доказів, що свідчать проти нього та проти тих, хто його захищає".

Раніше Метью Галісія звинуватив мальтійську поліцію в некомпетентності, уряд Мальти - в безкарності, а винною у смерті матері назвав "мафійну державу". 

Журналіст за фахом, Метью зазначив, що "коли інституції держави недієздатні, останнім, хто ще бореться, часто є саме журналіст", та додав, що Галісію вбили "тому що вона стала між верховенством права і тими, хто прагнув його порушувати".