В Австрії п'ять спецмашин і 35 пожежників гасили Tesla Model S

В австрійському місті Ландекк на виклик за участі електрокара Tesla виїхали п'ять спецмашин і 35 пожежників, що було зумовлено вимогами безпеки, які висуваються виробником

Про це повідомляє видання Jalopnik.

Повідомляється, що 19-річна дівчина за кермом електрокара Tesla Model S на високій швидкості врізалася в бетонну огорожу. За даними пожежної бригади регіону, вона відбулася незначними травмами і їй вдалося вибратися з машини до того, як та загорілася.

На виклик виїхала команда з п'яти пожежних машин і 35 рятувальників.

В прес –релізі пожежного департаменту вказано, що команда була підготована ​​до ситуацій такого роду. В інструкції з аварійних ситуацій, що випускаються Tesla, компанія вказує, що акумулятори, які загорілися, необхідно терміново гасити, так як вони випускають "токсичні пари - сірчану кислоту, оксиди вуглецю, нікелю, літію, міді і кобальту" , тому під час пожежі не можна обійтися без автономних дихальних апаратів.

Рятувальники керувалися ще одним правилом компанії в екстреній ситуації. Один з пожежників використав циркулярну пилку, щоб вирізати невеликий отвір в задніх лівих дверях, через який вимкнув високовольтну систему і подушки безпеки.

Пожежник використовує циркулярну пилку. Фото Feuerwehr-Landeck

Після гасіння вогню пожежна бригада помістила електрокар на 48-годинний карантин, щоб переконатися, що вціліла частина акумулятора більше не загориться.