Розенблат пояснив, чому виїжджав до Німеччини по диппаспорту

Нардеп Борислав Розенблат намагався виїхати до Німеччини по дипломатичному паспорту, який отримав після звернення до голови Верховної Ради

Про це Розенблат заявив журналістам, передає Еспресо.TV.

Я написав звернення до голови Верховної Ради, мені дали паспорти у міграційній службі та МЗС, щоб я здійснював свої депутатські повноваження", - сказав нардеп.

При цьому він заявив, що обшук його речей на борту літака здійснили без рішення суду.

Водночас НАБУ стверджує, що Розенблат у змові з чиновниками апарату Верховної Ради підробив документи для отримання дипломатичного паспорту.

"За версією слідства, службові особи Апарату Верховної Ради України діючи за попередньою змовою з народним депутатом України Бориславом Розенблатом із метою забезпечення останньому можливості виїзду за кордон, внесли завідомо неправдиві відомості до офіційних документів", - повідомляє прес-служба НАБУ.

У НАБУ стверджують, що Розенблат зробив диппаспорт для поїдки у відрядження до Ізраїлю з метою налагодження співпраці між Україною та ізраїльськими промисловцями, але використав цей документ, щоб виїхати до Німеччини в особистих справах.

Щодо вилучених у нього ювелірних виробів нардеп сказав, що купив їх за гривні, має відповідні чеки та зажадав оприлюднення висновків експертизи щодо вартості коштовностей. За словами нардепа, прикраси він хотів подарувати племінницям.

Розенблат також зазначив, що подав клопотання генпрокурору, а також звернувся до президента та голови Верховної Ради щодо правової оцінки його обшуку та затримання.