У Краснодарі немає лікарів, які б допомогли Павлу Грибу, - батько

Батько незаконно затриманого Росією українця Павла Гриба, якого утримують у СІЗО, заявив що в Краснодарі немає лікарів, які б змогли допомогти його сину

Про це він сказав в ефірі Громадського радіо.

Зазначимо, що Павло з дитинства хворіє на портальну гіпертензію - це таке захворювання, яке в будь-який момент може ускладнитись кровотечею з вен шлунку, стравоходу і/або носовими кровотечами. Наразі йому потрібна термінова операція, яка мала відбутись ще в вересні.

"Ми дієтами, прийомом ліків, відповідним розпорядком дня підтримували його здоров’я у більш-менш нормальному стані і готувалися до операції" –  розповідає Ігор Гриб.

Він також додав, що "фатальний випадок може статися в будь-який момент. Це ж не видно, це внутрішня кровотеча, якщо вона станеться, то діагностувати це важко. Навіть якщо це помітять, у місті Краснодар немає фахівців, які зможуть надати допомогу. Це вузький напрям в медицині".

Читайте також: Син українського офіцера поїхав на побачення в Білорусь і зник. Що це за історія і до чого тут ФСБ

На запитання щодо медичної допомоги в СІЗО, Ігор Гриб вказав, що після запиту українського адвоката Євгенії Закревської до Європейського суду з прав людини стосовно з’ясування обставин утримання і можливості утримання Павла у слідчому ізоляторі, звідти направили листа до Росії.

"Павлу було здійснено якесь обстеження, результатом цього обстеження був висновок, що він практично здоровий, може утримуватися в слідчому ізоляторі. Ми бачили результати обстеження, лікарі бачили. Можемо сказати, що там не видно ні результати аналізів, ні що там і як. Навіть елементарна виразка шлунку там не зазначена. Про яке медичне обстеження ми можемо казати?" – розповів батько Павла.

  •