Як діяти під час ядерного удару: японці створили комікси на фоні ядерної загрози КНДР

Влада японського острова Хоккайдо випустили мангу з рекомендаціями про те, що робити в разі ракетного удару КНДР

Про це пише The Guardian.

У манзі ( японському різновиді коміксів) вигадані персонажі, створені художником Манабу Ямамото , пояснили місцевим жителям, як дізнатися про загрозу і куди краще ховатися.

За сюжетом книги, люди дізнаються про ракетний запуск в Північній Кореї з телефонних повідомлень і випусків новин. Японців попросили уважно стежити за повідомленнями на смартфонах і оголошеннями в ЗМІ.

Читайте також: Південна Корея готує "3000 спартанців", щоб відрізати голову Кім Чен Ину. Історія спецоперації століття

На наступних сторінках показані діти в школі, які ховаються під парти, водій, що вибігає з машини і ховається за стіною, і фермер, який лягає на поле і притискає голову руками. Місцевим жителям порадили шукати міцні будівлі чи притулки, але якщо таких немає - не виходити на вулицю, лягти на підлогу і накрити голову.

Зазначається, що ще в липні уряд Японії підготувався до удару КНДР: в 70 газетах і на 43 телеканалах вийшли матеріали про те, як діяти в разі запуску ракет. Для сповіщення жителів також задіють систему тривоги, яку запускали під час землетрусів і цунамі.

Північна Корея почала свою ядерну програму кілька десятиліть тому, і цьогоріч збільшила випробування зброї.

Ракетні випробування КНДР зачепили Хоккайдо в серпні 2017 року: північнокорейська ракета пролетіла над островом. Японська влада запустили тривогу для місцевих жителів і попросили вжити заходів обережності. Снаряд пролетів 2,7 тисячі кілометрів, розлетівся на три частини і впав в океан.