Енергохолдинг Ахметова почав імпортувати вугілля зі США

Енергохолдинг ДТЕК почав поставляти в Україну вугілля зі США для покриття дефіциту палива на опалювальний сезон

Про це йдеться у повідомленні компанії, передають "Українські новини".

Найближчим часом ДТЕК здійснить поставку перших 150 тис. тонн вугілля марки "Г" зі США.

У компанії наголошують, що ця поставка дозволить скоротити в Україні дефіцит марки "Г", що виник в результаті підвищеного відпуску електроенергії на ТЕС, що працюють на газовій групі вугілля, що стало наслідком введення блокади й втрати антрацитових шахт на тимчасово неконтрольованій території.

Прибуття в Україну першого балкера з 75 тис. тонн вугілля зі США очікується на цьому тижні. Ресурс направиться на Ладижинську й Запорізьку ТЕС.

"Рішення почати імпорт марки "Г" зі США було прийнято з урахуванням державної політики з диверсифікованості джерел дефіцитного палива. Американські постачальники працюють ефективно й надійно. Тому ми почали працювати з американським ресурсом. При цьому для ДТЕК пріоритетом залишається розвиток власного видобутку. Імпорт - тимчасове рішення", - повідомив комерційний директор "ДТЕК Енерго" Віталій Бутенко.

У компанії нагадують, що ДТЕК уже імпортував вугілля марки "Г" в опалювальному сезоні 2016-2017 рр. Тоді для покриття тимчасової нестачі ресурсу компанія закупила в Польщі 137 тис. тонн вугілля марки "Г".