На окупованому Донбасі у військових з Росії забирають паспорти, щоб замести сліди

У російських військових, які воюють на Донбасі, відбирають паспорти і вручають "документи громадян ДНР/ЛНР", щоб у випадку їхньої смерті замести сліди

Про це повідомила на своїй сторінці у Facebook член тимчасової контактної групи з врегулювання ситуації на сході України Ірина Геращенко.

"У російських "ихтамнет", яких перекидають на Донбас, в примусовому характері на час виконання бойових завдань, вилучають російські паспорти і військові квитки і вручають бумажки "граждан лдрн". Щоб у випадку загибелі в донецьких степах чи полону, замести сліди, що то кадрові російські військові", - написала вона. 

Геращенко зазначає, що під час останньої зустрічі у Мінську представники "ДНР/ЛНР" наполягали, щоб координатор ОБСЄ зустрівся з росіянами, які нібито давно мешкають в Луганську і вирішили отримати "паспорт" "ЛНР".

"Я наполягаю, щоб координатор ОБСЄ зустрівся з Агєєвим (російським військовим, - ред.) в Старобільському СІЗО, нехай той розкаже ОБСЄ про "ихтамнет" і чи був в нього за ці півроку хоч раз російський консул", - наголосила Геращенко.