На Мальті тисячі людей вийшли на демонстрацію з вимогою розслідувати вбивство журналістки

На Мальті тисячі громадян вийшли на маштабну демонстрацію з вимогою розслідувати убивство журналістки та домагалися відставки голови поліції і генерального прокурора

Про це повідомляє Європейська Правда з посиланням на місцеве видання Times of Malta.

Протест відбувся у неділю біля штаб-квартири поліції. Спершу мітингувальники пройшли маршем від міських воріт по Республіканській вулиці, після чого влаштували "мовчазний протест" біля штаб-квартири поліції.

Організатором виступила Мережа громадянського суспільства, яку також підтримали представники політичних партій. На акції помітили президента країни Марі-Луїз Колейро Прека. Прем’єра Джозефа Муската, якого убита журналістка звинувачувала в корупції, на демонстрації не було.

Люди сіли посеред дороги, розгорнувши знамено, яке висміювало керівника поліції, та вигукували "Справедливість, справедливість". Деякі протестувальники розвішали банери "Мальта – мафіозна держава".

Читайте також: На Мальті підірвали журналістку, особистого ворога місцевої влади. Історія загибелі жінки-Вікілікс

Демонстранти вимагали справедливого розслідування убивства журналістки. Зокрема, вони закликали до негайної відставки очільника поліцейського відомства та генерального прокурора.

Дафна Каруана Галіція була жорстким критиком уряду і фактично спричинила дострокові вибори цього року, коли опублікувала документи, що пов'язали прем'єр-міністра Джозефа Муската зі скандалом довкола "Панамського досьє".

Разом з тим Мускат та його дружина спростували твердження, що вони використовували секретні офшорні банківські рахунки, на які було перераховано платежі від правлячої сім'ї Азербайджану. Попри скандал, він був переобраний і знову очолив уряд.

 

 


.