НАБУ проводить обшуки в мера Одеси Труханова

НАБУ проводить обшуки на роботі та вдома у мера Одеси Геннадія Труханова

Про це повідомляє одеське видання "Думская".

Слідчі дії тривають у міськраді, а також у приміщенні Труханова в житловому комплексі "Арк Палас" на площі 10 квітня.

За даними джерела видання в НАБУ, обшуки тривають у рамках провадження щодо незаконної приватизації міжнародного аеропорту "Одеса" в 2011 році, а також у справах про підряди на ремонт доріг і купівлю адмінбудівлі заводу "Краян" для розміщення виконавчих служб міськради.

Прес-служба НАБУ у відповіді на запит "Української правди" підтвердила інформацію про обшуки.

"В рамках одного провадження розслідується можливе привласнення коштів місцевого бюджету шляхом завищення вартості робіт із реконструкції автодоріг та перерахування незаконно одержаних доходів на рахунки підконтрольних офшорних підприємств. Друге провадження стосується передачі майна КП "Міжнародний аеропорт Одеса" до статутного капіталу ТОВ "Міжнародний аеропорт Одеса", внаслідок чого майно територіальної громади незаконно вибуло з її володіння, чим завдано збитків на суму понад 100 млн грн", - йдеться у відповіді НАБУ.

Водночас видання "Трасса Е-95" повідомило, що вранці 23 жовтня Геннадій Труханов не прийшов на традиційну апаратну нараду, а пізніше додало, що мер перебуває у короткій відпустці та відлетів до Парижа на чемпіонат Європи з тайського боксу, щоб підтримати українську збірну.