"ЛНР" так і не відкрила КПВВ "Золоте", що погіршує гуманітарний стан Луганщини

Терористи з окупованих територій Луганської області продовжують блокувати відкриття контрольного пункту в'їзду-виїзду "Золоте"

Про це повідомляє прес-центр штабу АТО з посиланням на слова української сторони у Спільному центрі з контролю та координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін (СЦКК).

У відомстві нагадали, що КПВВ розпочало свою роботу ще з 20 жовтня. Попри це, окупанти досі не відкрили контрольний пункт зі свого боку. Вони, зокрема, відмовляються забезпечувати перетин лінії зіткнення для людей та автівок. 

Таку ситуацію терористи "ЛНР" пояснили місії ОБСЄ тим, що пункт не можуть відкрити через технічні причини та поганий стан асфальту. Бойовики так і не відповили, коли саме будуть готові відкрити "Золоте".

Відтак українська сторона СЦКК вказала на те, що їхні колеги з Росії слабко впливають на терористів у цьому питанні.

"Свідоме затягування та блокування вирішення зазначеного питання свідчить про те, що керівництво ОРЛО продовжує цинічно ігнорувати інтереси цивільного населення по обидва боки лінії зіткнення, не бажає розвантажити КПВВ "Станиця Луганська", демонструє зацікавленість у погіршенні гуманітарної ситуації у Луганській області та прагне подальшого загострення протистояння на Донбасі", - підсумували у відомстві.