Саакашвілі відповів Луценку на погрозу екстрадиції

Позбавлений громадянства України Міхеїл Саакашвілі заперечив заяву генпрокурора Юрія Луценка про можливість екстрадиції екс-голови Одещини

Про це Міхеїл Саакашвілі написав у своєму Facebook.

"Я особа, яка має постійне місце проживання на території України, користуюся усіма правами громадянина і депортувати з території України мене не можна", - написав Саакашвілі.

Політик також дорікнув генпрокурору рівнем юридичної освіти та заявив, що Міграційна служба не відповіла на запити та не надала документів, які б оскаржували його право перебувати в Україні.

"Він заявив, що Міграційна служба відмовила мені в праві перебувати в країні та мене можна депортувати! Іронія в тому, що Міграційна служба мені не те що не відмовляла, вони досі не відповіли на мій запит і взагалі не надали жодних документів, які оскаржували б моє право перебувати в Україні! Хочу порекомендувати пану Луценку прочитати ст. 16, ст. 27 і частину 4 статті 17 Закону України "Про правовий статус іноземців та осіб без громадянства". Там чорним по білому написано, що зараз мій статус в Україні повністю легальний", - наголосив Саакашвілі.

Екс-голова Одеської області також додав, що його адвокати подали позов до суду про бездіяльність Міграційної служби і 26 жовтня у Львівському окружному адміністративному суді відбудеться слухання у цій справі.