Співробітниці Європарламенту звинуватили депутатів у сексуальних домаганнях

23 жовтня у Європарламенті ухвалили рішення провести термінові дебати через повідомлення співробітниць органу щодо сексуальних домагань з боку євродепутатів

Про це повідомляє DW з посиланням на агенцію AFP.

Дебати мають провести вже у середу.

Голова Європарламенту Антоніо Таяні був "шокований і обурений" у зв'язку з повідомленнями про те, що співробітниці законодавчого органу ставали жертвами сексуальних домагань.

На тлі розслідування щодо голлівудського продюсера Гарві Вайнштайна, якого підозрюють в сексуальних домаганнях і зґвалтуваннях, дедалі більше жінок знаходять у собі сміливість розповісти про подібні випадки, у тому числі й співробітниці Європарламенту.

Так, британська газета The Sunday Times, інтернет-портал Politico та інші ЗМІ оприлюднили заяви жінок про різні сексуальні домагання та спроби помацати їхнє тіло з боку чоловіків-європарламентаріїв. Жінки стверджують, що до домагань причетні також і німецькі депутати, а одного з них навіть називають "провідним".

На ім'я називається лише один 71-річний французький депутат від Зелених, який нібито написав непристойне текстове повідомлення співробітниці іншого депутата. Імена інших політиків, яким закидають сексуальні домагання, The Sunday Times не оприлюднила, як зазначається, через побажання самих жінок. Вони, мовляв, побоюються за свою кар'єру та через можливі юридичні наслідки.

Читайте також: Найвпливовіший чоловік Голлівуду домагався Джолі та інших красунь. Як міф про продюсера та молоду акторку виявився правдою

Минулого року Європарламент створив спеціальний координаційний центр, який розглядає скарги такого роду та консультує потенційних жертв. За словами його речника, зазначає агенція dpa, з часу створення цього центру до відповідного комітету ще не було подано жодної подібної скарги.