У Конгресі США перевірять уранову угоду з Росією

У Палаті представників Конгресу США почали розслідування у зв'язку з продажем зареєстрованої в Канаді компанії Uranium One через афільовані структури російської державної корпорації "Росатом"

Про це повідомляє DW.

Про намір вивчити законність угоди, підписаної ще в період президентства Барака Обами, оголосили республіканські голови комітету з нагляду і урядової реформи, а також комітету з розвідки.

За словами політиків, вони мають намір встановити, чи була операція повною мірою перевірена на законність Федеральним бюро розслідувань, а також іншими профільними відомствами - до того, як згоду на її проведення дав наглядовий орган, що займається питаннями іноземних інвестицій в американські стратегічні активи.

За версією ряду республіканців, Державний департамент США, який тоді очолювала Хіларі Клінтон, не перешкоджав угоді. На цьому тлі один з благодійних фондів Білла Клінтона отримав велике пожертвування у розмірі $145 млн, яке могло мати відношення до транзакції.

В той же час, представники американського Державного департаменту мали в профільному наглядовому органі лише один голос і не могли одноосібно вирішувати долю угоди.