У Києві суд відкрив провадження проти Лещенка і Ситника через "втручання" у вибори США

Нардеп Борислав Розенблат подав до суду на директора НАБУ Артема Ситника та на нардепа Сергія Лещенка через "втручання" у вибори США, бо вони оприлюднили інформацію про Пола Манафорта

Про це повідомляє прес-служба Окружного адмінсуду Києва.

Суд відкрив провадження у справі за позовом нардепа.

"Позивач просить суд визнати протиправними дії Ситника щодо розповсюдження інформації про главу передвиборчого штабу Дональда Трампа Пола Манафорта, що стосується наявності його прізвища та підписів в "чорній бухгалтерії Партії регіонів" у матеріалах досудового розлідування, що стало наслідком втручання у виборчі процеси США у 2016 році та завдало шкоди інтересам України", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що Розенблат також просить визнати протиправними дії Лещенка щодо нібито втручання у зовнішню політику Украіни, бо поширив інформацію щодо Манафорта.

Нагадаємо, Манафорт тривалий час обслуговував Кремль, Віктора Януковича, Партію регіонів та Опозиційний блок. За даними деяких американських ЗМІ, загалом від цих замовників політтехнолог міг отримати $80-100 млн винагороди.

Після того, як українське НАБУ озвучило компромат про Манафорта, його звільнили з команди Трампа.

У серпні ФБР без попередження обшукало будинок Манафорта. Слідчих насамперед цікавили документи про його російських та українських клієнтів.

Співробітники ФБР прослуховували телефонні розмови екс-голови виборчого штабу Дональда Трампа Пола Манафорта за таємним розпорядженням суду до і після 2016 року.

22 вересня стало відомо, що міністерство юстиції США вимагає у юридичної фірми, з якою співпрацював американський політтехнолог Пол Манафорт, інформацію та документи щодо роботи на команду Януковича.