У Нацполіції розповіли подробиці штурму Святошинського райсуду

Керівник Національної поліції дав команду штурмувати приміщення суду вранці, а не вночі, щоб мінімізувати кількість постраждалих

Про це він розповів в відеокоментарі, який розповсюдила Нацполіція на сторінці у Facebook.

"Після 22 години, коли суддя закрила судове засідання, щоб перенести його на ранок сьогоднішнього дня, громадяни, які підтримували затриманого громадянина (Коханівського, - ред.) прийняли рішення заблокувати приміщення, в якому вони знаходилися, тобто зал судового засідань. І висунули вимоги, що вони не вийдуть з зали судового засідання, поки не буде розглянута судом справа щодо міри запобіжного заходу громадянину Коханівському", - розповів Князєв.

За його словами, спецпідрозділи Нацполіції вели переговори, роз'яснювали наслідки особам, які блокували суд.

"Група, яка барикадувалася, вчиняла опір працівникам поліції, намагалися розпилювати дратівливий газ, вони навмисно пошкодили майно, створили барикади", - повівдомив Князєв. 

Він уточнив, що о 10 ранку віддав наказ у силовий спосіб розблокувати приміщення суду. Князєв зазначив, що проти прихильників Коханівського порушили кримінальне провадження за двома статтями Кримінального кодексу, в тому числі через "опір представникам влади".

Князєв уточнив, що особливо активні учасники події будуть затримані відповідно до статті 208 Кримінального кодексу.