У "ДНР" кинули у підвал російського політолога, який хотів розповісти про вбивць "Мотороли"

Терористи "ДНР" викрали і запроторили у підвал російського політолога Романа Манєкіна, який хотів оприлюднити правду про вбивство бойовика "Мотороли"

Про це у своєму блозі написав журналіст Денис Казанський.

За його словами, Манєкін приймав активну участь у створенні "ДНР". Але коли він дізнався, хто стоїть за вбивством "Мотороли", на початку жовтня його викрали з власної квартири і кинули до підвалу.

"За ним прийшли озброєні люди після того, як він написав у себе на Facebook низку критичних статей про "керівництво республіки". Дружина Манєкіна повідомила про те, що його побили і відправили в підвал силовики Захарченка", - написав Казанський.

За інформацією журналіста, після цього довгий час ніякої інформації про Манекіна не було, але ситуація стала зрозуміла 23 жовтня, коли подруга Манєкіна Дарина Мітіна написала, що його тримають у СІЗО.

"Викрадений російський громадянин. Його піддають тортурам. Але це тільки в кіно росіяни своїх не кидають. А в житті все якраз навпаки. Мучать Манєкіна десь в підвалі, значить так треба. Значить, сам винен", - написав Казанський.

У соцмережах Манекін писав, що має на руках списки зі щонайменше 300 росіянами, яких незаконно утримують в тюрмах "ДНР".

"Згодом він повідомив про те, що має дані і про реальних вбивць бойовика "Мотороли". Причому, він був впевнений, що його ліквідувала не українська ДРГ", - процитував Казанський російське видання "Московський комсомолець".