Викрадення немовляти у Києві: друзі розповіли про мотиви жінки

Даяна Шаль, яка 20 жовтня викрала дитину у Києві, могла зробити це, щоб заробити грошей

Про це на своїй сторінці у Facebook написав уповноважений президента з прав людини Микола Кулеба.

Він пояснив, що спілкувався з близькими друзями жінки та від них отримав інформацію, яка може пояснити можливі мотиви її злочину. 

Зокрема, останні півтора роки Шаль регулярно просила у знайомих великі суми грошей (від 30 000 до 500 000 гривень) нібито собі на лікування від 4-ї стадії раку. Вона навіть створювала закриті спільноти в соцмережі для збору коштів собі "на лікування".

У липні вона почала розповідати друзям, що у її новонародженої доньки гідроцифалія, тож їй потрібні гроші на лікування. Втім Шаль постійно плуталась у тому, що розповідала, називала різні діагнози та подробиці про свій сімейний стан і роботу.

Втім, коли Даяна почала зустрічатися зі своїм співмешканцем Русланом, який також може виявитися причетним до злочину, то він заборонив їй спілкуватися з друзями.

"Під час останньої розмови з подругою (вересень 2017) повідомила, що взяла аванс 15 000 гривень на лікування доньки і постійно знаходиться з нею в реанімації. Але друзі ставлять під сумнів існування цієї дитини. Їхня версія – викрадення дитини пов’язане з потребою в грошах", - наголосив Кулеба.