На Дніпропетровщині півмільйона людей сидять без опалення

Кривий Ріг і Павлоград через борги теплопостачальних підприємств за спожитий газ не можуть розпочати опалювальний сезон

Про це повідомляє прес-служба Дніпропетровської ОДА. 

Через те, що теплопідприємства Кривого Рогу та Павлограда лише за 2017 рік заборгували "Нафтогазу України" понад 170 млн грн, теплопостачання немає не лише у житлових будинках, але й у садках, школах і лікарнях.

Як вважає голова обласної адміністрації Валентин Резніченко, відповідальність за зрив опалювального сезону лежить на місцевій владі.

"Ми неодноразово закликали мерів цих міст подбати про населення і вирішити проблему до початку опалювального сезону, адже це - виключно їхня відповідальність. Проте на вулиці вже холодно, а міста так і не отримали ліміти на газ. Початок опалювального сезону зірвано - і це чистий саботаж керівників міст", - заявив він.

Своєю чергою міська влада Кривого Рогу категорично не згодна зі звинуваченнями в зриві опалювального сезону. Там стверджують, що комунальне підприємство "Криворіжтепломережа", яке підпорядковане міськраді, нібито запустило опалення, водночас досі не підключені котельні державного підприємства "Криворізька теплоцентраль", яке підпорядковується Фонду держмайна України.

"Міська влада не має впливу на держпідприємство", - цитує заяву міськради "Радіо Свобода".

Наразі жодна з шести котелень підприємства "Криворізька теплоцентраль" не стала до роботи, таким чином без опалення лишаються понад 120 дитячих садків та шкіл, 30 лікувальних установ, 2 тис. багатоквартирних житлових будинків Кривого Рогу.

У мерії Павлограда заяви облдержадміністрації про зрив опалювального сезону поки що не коментують. Водночас міська влада повідомила, що до подачі тепла у школах Павлограда скорочено уроки - до 30 хвилин.