На Одещині після трагедії у "Вікторії" перевірили 200 об'єктів і майже в кожному знайшли порушення

На Одещині після пожежі в таборі "Вікторія" з трьома загиблими дітьми ДСНС перевірила 203 соцоб'єкти і майже в кожному виявила порушення пожежної безпеки

Про це повідомив заступник начальника ДСНС області Михайло Вовк, передає "Думская".

Загалом рятувальники планують перевірити 1692 об'єкти, куди входять дошкільні та загальноосвітні навчальні заклади, заклади охорони здоров'я із стаціонарним лікуванням, будинки для людей похилого віку та інвалідів, заклади відпочинку та оздоровлення державної і комунальної форми власності.

"З 1692 об'єктів перевірено 203. За порушення правил пожежної безпеки складено 164 адміністративних протоколи на керівників та відповідальних посадових осіб. Також сформовано шість позовів до адмсуду щодо застосування заходів реагування у вигляді повного або часткового припинення роботи підприємства", - розповів Вовк..

За його словами, особливу увагу звертають на справність автоматичної пожежної сигналізації, внутрішнього водопостачання, наявність первинних засобів пожежогасіння та їх стан, стан електромереж і електроживлення, зовнішнього водопостачання, під'їзних шляхів до будівель і споруд, шляхів евакуації.

Крім того, під час позапланових перевірок ДСНС проводить тренінги для персоналу закладів, як діяти у випадку пожежі.