Емінем відсудив понад $400 тисяч у правлячої партїі Нової Зеландії

Репер Емінем виграв суд у Національної партії Нової Зеландії, яка неправомірно використала фрагмент його композиції Lose Yourself в агітаційному ролику 2014 року

Про це повідомляє видання New Zealand.

Політичну організацію визнали винною в порушенні авторських прав і зобов'язали виплатити лейблу музиканта Eight Mile Style $414 тисяч штрафу.

У 2014 році напередодні виборів партія опублікувала ролик, в якому на фоні грала мелодія, схожа на музику з пісні Емінема. В травні 2017 року адвокат музиканта звинуватив політиків в плагіаті, вони ж заявили, що запозичили з треку тільки ритм, який не захищено авторськими правами.

Партія заявила, що не згодна з рішенням і має намір його оскаржити. За їх словами, вони придбали права на трек Eminem Esque в бібліотеці ліцензованих мелодій, де було "ще кілька подібних пісень".

Верховний суд Нової Зеландії визнав, що Eight Mile Style володіє повними ексклюзивними правами на Lose Yourself і не видавав дозвіл на використання. Для винесення вироку композицію кілька разів прослухали прямо в залі суду.

Читайте також: Найдивніші музичні інструменти світу: Коли співає печера та грає морква

Адвокати Емінема розповіли, що пісня включає в себе не тільки слова і біт, але також гітарні рифи, мажорний ритм і поєднання інших інструментів.

"Не просто так Lose Yourself виграла премію" Оскар "за кращу пісню в кіно в 2003 році", - відзначили представники Eight Mile Style. Композиція також використовувалася у фільмі "8 миля" з Емінемом в головній ролі.