Акторка звинуватила Буша-старшого у сексуальному домаганні, він вибачився

Акторка Хезер Лінд звинуватила екс-президента США Джорджа Буша-старшого у сексуальному домаганні, він вибачився за інцидент

Про це повідомляє BBC.

Лінд розповіла, що 93-річний Буш доторкнувся до неї ззаду з крісла-каталки і відпустив брудний жарт, коли їх фотографували. Вона написала про це на своїй сторінці в Instagram, проте згодом видалила пост. 

Акторка написала, що вирішила розповісти про інцидент після того, як побачила фото, на якому Барак Обама потиснув руку Бушу-старшому на благодійному заході в підтримку постраждалих під час урагану. Лінд сказала, що побачене її дуже засмутило.

"Він (Буш-старший, - ред.) мене сексуально домагався, коли я позувала для схожого фото. Він не потиснув мені руку. Він торкнувся мене ззаду з крісла-каталки, а його дружина Барбара Буш стояла поруч. Він брудно пожартував. І потім, коли його фотографували, знову до мене доторкнувся", - цитує Лінд Daily Mail.

В кінці свого поста акторка додала хештег #MeToo ("Я теж"), який використали вже понад мільйона жінок і чоловіків, які стали жертвами сексуальних домагань і вирішили розповісти свої історії. Приводом до цієї кампанії став скандал з голівудським продюсером Гарві Вайнштейном.

Прес-секретар Буша сказав, що інцидент з обвинуваченням потрібно розцінювати як прояв гумору.

"Президент Буш ніколи, ні за яких обставин не стане навмисно завдавати кому-небудь душевний біль, і він приносить щирі вибачення за те, що його спроба пожартувати образила пані Лінд", - йдеться в повідомленні прес-служби екс-президента.