ГПУ обшукала батька антикорупціонерки з БПП

Військова прокуратура провела 25 обшуків по місцях проживання екс-керівників банку "Капітал", які пов'язані із злочинною схемою екс-міністра доходів і зборів Олександра Клименка

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив генпрокурор Юрій Луценко.

Він наголосив, що злочинна схема Клименка використовувала банк для виводу готівки.

"Злочинна схема так званих "податкових майданчиків" екс-глави Мінздоха Клименка використовувала банк "Капітал" для грошових перерахувань, направлених на незаконне відшкодування ПДВ та виводу готівки", - написав Луценко.

Генпрокурор заявив, що одним із керівників київського відділення "Капіталу" був батько нардепа від БПП. 

"Знаючи послідовну антикорупційну риторику цього народного депутата, викликає подив заява про невинуватість родича. Закон один для всіх. Родинні стосунки не можуть бути ні обтяжуючою, ні реабілітуючою обставиною", - наголосив Луценко.

За даними ЗМІ, йдеться про батька нардепа Світлани Заліщук.

Сьогодні вона зробила заяву на своїй сторінці у Facebook, в якій наголошує, що жодних обшуків у помешканні батька не було.

"Розцінюю таку інформацію на сайті генпрокуратури або як жахливий непрофесіоналізм, або як спробу дискредитації. На даний момент жодних обшуків ні в мого батька, ні в будь-яких інших моїх родичів, з того, що я знаю, не відбувається. Про інформацію в медіа батько дізнався від мене по телефону", - написала вона.

Нардеп розповіла, що її батько свого часу очолював один з філіалів банку "Капітал", але не має жодного відношення до справ колишнього керівника Мінітерства доходів та зборів Клименка.

"На даний момент він є пенсіонером, останні три роки проживає в Миколаївській області. І в разі необхідності готовий надати будь-яку інформацію та відповісти на питання правоохоронних органів. Сподіваюсь, ця ситуація не має відношення до моєї політичної діяльності і Генпрокуратура зробить все належне, аби такі підозри не виникли у подальшому", - додала вона.

Читайте також: Підпільна імперія податківця Януковича. Хто такий Клименко і навіщо йому тисяча вагонів