Нацбанк покращив прогноз економічного зростання

Економіка України зростає більш швидкими темпами, ніж очікувалося

Про це повідомляє прес-служба НБУ.

Так, Нацбанк покращив прогноз економічного зростання у 2017 році з 1,6% до 2,2%.

"Це пов'язано зі сприятливою дією як внутрішніх, так і зовнішніх чинників, що відображалося в кращих результатах економічної активності більшості галузей у другому-третьому кварталах цього року, ніж очікувалось раніше", - йдеться в повідомленні.

За розрахунками НБУ, в 2018–2019 роках зростання ВВП прискориться до 3,2% та 3,5% відповідно. При цьому основним рушієм економічного зростання в ці роки залишиться приватне споживання завдяки підвищенню заробітних плат і пенсій та активізації споживчого кредитування.

Крім того, завдяки очікуваному в наступному році поверненню металургійних підприємств до попередніх рівнів виробництва, сприятливій зовнішній кон'юнктурі та високим обсягам виробництва продовольства найближчими роками зростатиме обсяг українського експорту.

Водночас активізація споживчого попиту, збільшення інвестицій та потреби в енергоресурсах зумовлюватимуть зростання імпорту.

Дефіцит поточного рахунку платіжного балансу у 2017–2019 роках збережеться на рівні близько $4 млрд, але його повністю компенсуватимуть надходження за фінансовим рахунком.