Приліт Чийгоза та Умерова в Україну перенесли

Приліт звільнених заступників голів Меджлісу Ільмі Умерова та Ахтема Чійгоза до України перенесли

Про це на своїй сторінці у Facebook написала перший заступник міністра інформаційної політики Еміне Джапарова.

Вона зауважила, що приліт звільнених заступників голів Меджлісу Ільмі Умерова та Ахтема Чійгоза перенесено, втім деталі стосовно цієї ситуації розкажуть пізніше. 

Читайте також: 8 років за мітинг в Криму. Історія заступника голови кримських татар Ахтема Чийгоза

"Новий час прибуття до аеропорту Бориспіль повідомимо відразу, як будемо володіти інформацією. Очікуємо на них завтра - 27 жовтня", - наголосила Джапарова. 

  • Нагадаємо, 11 вересня російський окупаційний суд у Криму засудив до 8 років позбавлення волі заступника голови Меджлісу кримських татар Ахтема Чийгоза, якого звинувачують у організації масових заворушень 26 лютого 2014 року у Сімферополі.
  • 27 вересня підконтрольний росіянам "Сімферопольський районний суд" присудив 2 роки колонії-поселення одному з лідерів кримських татар Ільмі Умерову. Його засудили за нібито заклики в ефірі телеканалу ATR до дій, які "загрожують територіальній цілісності Росії". У своєму останньому слові Умеров наголосив, що не зрікся своїх проукраїнських позицій й все одно вважає Крим суверенною територією України.
  • 9 жовтня президент Ердоган відвідав із офіційним візитом Україну, під час якого обговорив з Порошенком та Джемілєвим питання окупованого Росією Криму та проблеми кримських татар.
  • За даними першого заступника міністра інформаційної політики Еміне Джапарової, тоді ж Ердоган також анонсував швидке звільнення незаконно засуджених заступників голови Меджліса.
  • 25 жовтня Чийгоза та Умерова, засуджених в окупованому Криму, видали Туреччині.
  • Літаком з Анапи (Краснодарський край, Росія) вони прибули до Анкари.
  • Окупанти заборонили обом політикам повертатися до Криму, то ж вони працюватимуть у Києві.